Owh Tidak!!!!!

waaaaa itew rase nak nagis jab
sebab......nak tahu dop sebab ape????
hurmm itew tak bileh jawab lecture kite tanye tadi....
wahhhhhhh seriously sedih.
ape yang aku nak jawab semua mmbe aku dah jawab and aku rase macam bodoh je
hurmmm
pasal anti fungal!!!!!
owhhh tidakkk
aku ni macam tak beajar je!
kadang kadang sakit pulak dgn diri sendiri..
dah sem 5 kot..
amira please la!!!!!
tapi masalahnye anti fungal tak di ajar secara ditil,sebab tu yang jadi gini
wahhhhh
now anti fungal ialah KURAP,PANAU,KELIMUMUR,ULAT AIR,BERKUPING DI ATAS KEPALA,RUAM LAMPIN(tak semestinye)
haaa tu anti fungal.
okay

hurmmm dah la en shah asik tanye aku je,miera itu,miera ini
haaa hadoiiiiiii sedih sedih
hurmm mybe lepas nie buat yang terbaik in sya allah...

heyy lame tak blogwalking kan,
dan rindu sangat nak BW.
tapi apekan daya busy yang teramat sangat.
hurmmm tapi tak la sebusy mane pun,sebenarnye,cume penat. asal balik keje je nak membute
tu yang tak ada mase sangat..
tak pe tak pe..sabtu ahad nie nak kalau tak ada pape jalan jalan blog mereka lah kan..
hehehe
okay la nak sambung keje.nak buat repot and assingment...

jumpe lagi ..daaa

Bla Bla Bla Practical dan Perasaan Bla Bla Bla

hurmmm hye guys..
lame tak update blog purple nie ,and rase rindu yang teramat sngat dan sangat..
hahahaha
yela dah berpracticalkan busy bukan main lagi,,,mengalahkan PM tau ahahaha
cite pasal practical,haaa semua okay staff kat pharmacy expert pun okay baik and peramah.
nak nak geng giler INTAN,KAKTON(fazreen amira) NIESA,and INA ada haa menjadi jadi la..
kelakarnye...

untuk seminggu nie,aku amik shift petang pukul 2pm until 10pm
hurmm tak penat pun,yela duduk je,berborak nak nak dalam aircon kan.
hahahaha.tapi yang paraknye nak kne hafal ubat, arghhh sumpah susah,berbelit belit lidah..
brand name,generic name,untuk ape perghh mampuhh den.
hahaha tapi aku cube la..lect cakap dia bagi mase sebulan untuk hafal name ubat and soon la
so kne keje keras sikit la hahaha
dah masuk 3 hari nie ubat paling aku ingt ialah YUCOMY cream and untuk makan,yucomy tu untuk anti fungal.so kurap,panau gatal gatal yang teruk boleh la hahaha
yg lain ecocort,votan,voren dan yang lain lain tu in sya allah akan datang..

perasaan tak baik..
hurmm sejak beberap hari nie,entah la macam tak ada mood,,,aku tak tahu kenape
asik nak marah je..orang yang tak buat salah pun aku nak marah.tak tahu kenape..
ishh tak faham kenapedgan aku kali nie..dah okay datang balik tah macam ape ape...
tapi aku kesian dgan someon nie,dia baik,selalu ikot ape kate aku,tapi aku selalu marah dia hurmm
hurmm kadang kadang tak ada sebab,tapi aku tetap marah dia.hurmmm
angin berubah rubah betul....
aku cube kawan tapi tak boleh arghhhhhhhh

okay la aku nak buat sambung buat repot balik...
ada mase jmpe lagi..hehehe
miss you guys
daaa

A New Smile.




cakkk,
hyep olls,
opsss now i see my smile.YEPIIIIIII
and it smile that cute.hahahaha
bangun pagi senyum sampai ke telinga and aku rase aku sangat gembira
hahaha an enthusiasm just showed up now. TADAAAAA

forget everything and continue my life. 
sampai bile rite nak duduk bersedih wauuuuuu *nie aku ke*
ohh my gucci  nampak tak pembaharuan kat situ hahahaha yess miera yang lama dah kembali
sebab miera yang lama tak mcm  sebelum nie yang sentiasa sedih disebabkan cinta yang tak ada kesudahan.
now bangun dari kesedihan..
comeon!!! miera fokus ke depan,perjalanan kau masih jauh,
pandang kehadapan,cekalkan hati,moveon, yesss aku kne dah wajab buat hahaha


 Thank ALLAH,
aku rase doa aku allah dah dengar,*smile*
and akhirnye aku rase aku berjaya lawan perasaan,and aku rase aku berjaya hadapi dugaan nie.
dugaan nie buat aku kuat,dan aku rase allah beri aku dugaan nie sbb dia nak aku selalu dekat dengan dia.
macam mimpi,yela 5 bulan yang lepas aku mcm orang gile,tapi now aku jadi diri aku balik dan nie yang aku harapkan sebelum nie..
AKU NAK DIRI AKU BALIK dan AKU DAPAT BALIK DIRI AKU.
boleh mengiler kembali hahaha 
stop it..selesai for this case.

OKAY!

HURMM sem break aku dah nak tamat dan ianye esok omg..!!!
aku terpaksa balik kuantan esok.and start la practical aku yawwww
ya this sem aku practical and aku harap semua berjalan lancar amin...
PHARMACY EXPER tunggu kehadiran aku ye,,,
now...busuk dah nie macam bau kambing hahhaha rasenya perlu mandi hahaha
jumpe lagi...daa 
love you guys,,,



Now I Closed All About Memories & New Life

hye guys,hye sweety and hye beautiful....
hurmmm hari yang suram,still teringat dan still mengharap hurmm *muke sedih*
hurmmm jumaat yang agak suram and i dont KNOW why?
opss mybe it just my feeling,,hurmm

tadi on FACEBOOK, and tibe tibe tergerak hati ni nak bukak ada seorang person nie
forsure girl...
name dia hurmmmm,*nak mention ke??*
hurmm rasenye just perkenalkan huruf depan jela,,,,Capital E...
hurmmm yup seorang gadis yang cantik,ayu,lemah lembut mybe,and manis.. :)
hurmmm dduk tengok satu persatu status dia....
bawah bawah bawah dan bawah lagi tibe tibe ternampak dan baca satu status nie
"IM FALL IN LOVE WITH MY BESTFRIEND"
dia penah bagi tahu aku,yang dia dengan "E" tu
bestfriend..segala masalah suke duke dia cerita kat "E" but not me...
mase dia cakap yang "suka duka dia cerita kat "E"" tu sumpah aku sedih sangat.
yela ape gnenye aku jadi girlfriend dia...
hurmm tak mustahil jika kite anggap dia sebagai kawan lame lame mybe akan timbul perasaan cinta.
sebab tu yang selalu berlaku
hurmmm kalau betul la jangkaan aku yang dia dengan "E" tu
yang dia suke pada "E" tu.
aku tak ada pilihan lain,terpakse,pujuk hati,relakan dia pergi,,,hurmmmm "air mata keluar"
walaupun aku terpaksa...tapi bile difikir fikirkan balik,and orang sekeling support aku,
aku berkata pada diri aku sendiri "MIERA KUAT MIERA,JAUH LAGI PERJALANAN KAU"
sampai bile nak macam nie,sampai bile nak menangis dan sampai bile nak sedih mengharap yang tak pasti..

Dan now aku sedar kalau ada jodoh aku dgan dia in sya allah,aku bersama dia dengan izin ALLAH dan kalau tak ada jodoh aku dgan dia mybe ada yang lebih baik UNTUK dia dari aku...aku tahu ALLAH tu maha adil,and mybe dia dah rancang kan sesuatu yang indah untuk aku.now aku just berdoa dan berdoa....

kalau betul la dia dengan "E" aku kat sini just doakan yang terbaik,,,dan aku mohon "E" jage dia sebaik mungkin,dan jangan sakitkan hati dia...and tu yang aku harapkan...

tentang kenangan,hurmm aku cube buang satu persatu,walaupun susah tapi aku cube,,,
guys wish me luck okay..thank
now i closed all story about him *opss bukan semua,if i feel i miss him i'll open the story*,closed all about sadness,closed all story about crying and now i open a new story about my journey,i open all about my life,
A NEW LIFE..
and i hope......

I KNOW ALLAH BESIDE ME..
MY FAMILY..
FRIENDS (close,blog,facebook,twitter,kolej,and soon) with me...

Merisik Khabar


Terkapar-kapar ku kelemasan
Sakit dilambung ombak kerinduan
Di dalam tidur di dalam jaga
Diburu oleh mimpi yang serupa
Mengapa aku jadi tak menentu
Keranamu...

Ku menyusuri jalan berliku
Membiarkan hari-hari berlalu
Tiada salam tiada pesan
Memaksa diri untuk melupakan
Namun wajahmu bermain di mata ku
Tiap waktu...


Malam ku suram, siang ku kelam
Ku kegelisahan, mencari-cari
Kemana pergi, harga diri ini
Bertanyakan berita, merisik khabar
Mendengar cerita, melaluinya
Kau kuhampiri, tiap hari
Bersama luka dihati

Mengapa aku jadi tak menentu
Kerana mu...



Sila baca lagi di http://zonfiniti.blogspot.com

Semua Sebab Sayang!

Morning guys......<3
hurmm pagi pagi aku dah sapu blog nie kan..
hurmm nak luahkan sedikit perasaan yang tertanggung dan terbuku di hati ni
nak luah pada orang,hurmmm semua orang busy, dan kalau cerita pun mybe dia orang tak faham ape yang aku rase.
hurmmm susahnye la....

rasenye la kan entry aku lepas ni musti banyak yang sedih pedih..
hari tu happy nie........hurmm
nie semua pasal cinta
nie semua pasal perasaan sayang
hurmm arghhh yup semua pasal 2 perkara tu,,,
hanya 2 perkara, sedih,nak nagis and soon pasal perasaan duka muncul.
and i hate this feeling,tapi aku terpakse hadapi
seriously aku cakap susah,
bile kite dah sayang seseorang tu setengah mati and tibe tibe breakup
ya allah,hanya allah je yang thu macam mane perasaan tu...













This About AMIR RIDHWAN
yup this about him..lelaki yang pernah aku cinta and sayang suatu ketika dulu,
tapi sekarang tak lagi.
hurmmm berpisah yup berpisah hurmmm
satu perpisahan mybe tak akan bersambung hurmmm .
jujur aku cakap aku masih mengaharap pada dia,
mmbe aku cakap "amira lupekan dia,ramai lagi lelaki kat luar sane,and bla bla bla" orang cakap senang lupekan  dan lupekan,hahahaha korang tak rase ape yang aku rase,tak rase sakit,and ada yang cakap mybe dia bukan jodoh kau,kalau ada jodoh dia akan datang! yess kalau ada jodoh dia akan datang balik
tapi kenangan,kenagan yang tak boleh aku lupekan.kenagan yang buat aku jadi macam nie,kenagan yang buat aku ingat kat dia,kenagan dan semua pasal kenangan,dan kenangan tu aku yang rase bukan kau yang rase.

hurmmmm
aku selalu berdoa pada allah,supaya satukan hati aku dan dia balik,,
tapi................
kalau aku tahu akhirnye jadi macam nie,aku tak bukak hati aku untuk dia,dan kalau aku tahu akhirnye macam nie aku jauhkan diri dari dia,hurmmmm
1 tahun 6 bulan,dan dalam 1 tahun 6 bulan tu la banyak kenangan.kalau boleh la kenangan tu dibuang kan bagus .
19.5.2011 aku sayang tarikh nie,tarikh aku dgan dia dan aku benci 13.12.2012 sbb tarikh nie aku break dgan dia,,,*walau itu keputusan aku*
hurmmm cube bangkit tapi still rebah bile terkenang kenangan..
hahahaha nak cakap aku bodoh persilakan....:)
sebab aku akui aku mmg bodoh,bodoh mengharap yang tak pasti. hahahahaha









hurmmm sampai bile nak macam nie??
hurmm entah la sampai bile pun tak tahu.hurmmm hahaha
hurmmm AMIR RIDHWAN name yang tak mungkin terpadam
kenape dia tak faham ekk
kenape dia tak faham aku sayang dia ekk,
cari orang lain???? tak mungkin sebab first aku couple dgan dia aku dah tanam and janji dalam hati yang aku tak kan cari orang lain,aku tak nak ingkar dengan jnji aku..
satu peluang....hurmm tak kan tak ada satu peluang tu..yup dulu aku main mainkan peluang sebab tak jadi macam nie
bile jadi macam nie,aku menyesal main mainkan peluang tu,,ahaahahaha *padan mukekan*
hurmmmm kalau ada satu peluang akan aku jge sampai bile bile,

aku penah couple dulu and breakup tapi boleh je aku lupekan dia,
tak same macam amir dah 5 bulan break pun still ingt dia,,susah nak anggap sebagai kawan.
kalau perasan ada satu entry "LET HIM GO" hahaha
sebenarnye tak boleh dan tak boleh

#FAKTA
aku tak boleh lupekan dia,tak boleh biar dia pergi,aku tak boleh lupekan kenangan,aku tak boleh,tak boleh dan tak boleh fullstop.

*Amir Ridhwan,Nur Amira Rindu Pada Anda,I Love You So Much* Hurmmmm











rase nak bagi je link blog nie,biar dia baca apa yang aku rase,,,,
tapi adakah dia mengerti???
hurmmmm
ya allah,aku tahu kau lebih tahu ape yang aku rase sekarang ni,kau tabahkan hati aku,
kuatkan hati aku dengan ujian kau,,
guys doakan untuk aku..






















AMIR RIDHWAN,JUJUR DARI HARI MIERA SAYANG AMIR,,,,!!
and miera stop menangis,,,,,doa..:)
ini semua disebabkan sayang!

Happy Day


okay adakah anda tertanya tanye kenape happy??
wauuu
ambil berat jugak anda semua pada ku 
hehehe 
gedik rite
ouchhhh

okay hari nie happy sangat sebab keluar dating with 
haaaa with....with...
*AR*
opss siapakah AR
hahahah
okay biarlah rahsia ye hahahaha
haiii indah la dunia kalau setiap hari macam nie kan 
hahaha
setiap hari jumpe,pandang mata 
eeee *gedik*
hahha
okay nak tau tak kita pegi mne je tadi??
ishh sibuk je kan u olls nie!
hahaha
okay aku cerite ye....
aku pegi laut
yup laut..pegi pengkalan balak
duduk situ menghabiskan mase bersame,nak nak aku pun nak balik kuantan dah kan
lepas tu pergi PD pulek 
PD pun laut tak la nape laut je aku pegi nie
hahaah

ishhh tak boleh gambarkan lah happy hari nie 
hehee
nak cerita lebih lebih pun tak boleh sbb bercelaru sgt
sebab seronok kan 
haa tak pe tak pe at least aku cerita sedikit kat sini
kongsi kehidupan..
ouchhhh
sosweet


AR
 i will miss you so much..
hurmmm take care you
and 
i love you..



Gwiyomi By Nur Miera

Bersua kembali kite dalam rancangan 'GADIS KIDAL & KISAH SAMPAI KE BINTANG'
hahahaha okay hari nie agak membosan kan 
so duduk duduk dalam bilik sambil dengar lagu yang terhangat sekarang 'GWIYOMI'
opsss terhangat ke??? whatever
so minda nie pun berkata *miera jum buat gwiyomi comel tu*
hahahaha berfikir dan terus berfikir patut ke buat?
haaaa so dah dapat jawapanya
yes aku buat!!!!
kahkahkahkahkahkah
so bukak la utube cari gwiyomi and practice.
aku pun ape lagi hahahha mencuba la gwiyomi tu 1 jam practice punye practice
tadaaaaa
dan akhirnye.............

okay nak tengok tak gwiyomi aku tu,tapi semestinye tak la cantik or comel 
aku buat pun saje saje + suke suke je hahahaha,kalau korang tengok tu jgn la gelak ekkk
biar aku gelak tak pe hahahahahahaha and kalau rase perbuatan aku gedik tu ehhhh vavavava
suke hati aku la hahahaha *gurau je*

bile aku dah buat and tengok balik sumpah kelakar muke aku,
rase nak sepak pangpangpang je muke sendiri
giler bajet gedik!!!!! tapi mcm comel pun ad bhahahahahaha
perasan rite?!!

jum jum tengok
kejab!!!!!!!!
sebelum tengok tu pastikan korang stop dulu lagu kat blog ambe nie
menggangu nanti.
pergi bawah sekali yang ada pic budak comel tu and tekan la ape yang patut okay hahaha dah besarkan so
pandai pandai la ye
selamat menonton....:)






video
Gwiyomi By Nur Miera 
Gedik
Perasan Cute
hahahaha

Vote For Barisan Nasional

walahhhhhhh
detikdetik yang di tunggu sudah pun sampai.
5 May 2013 iaitu Pilihan Raya Yang Ke 13 
rasenye mase sekarang nie orang mesti tengah sebok sebok siap nak pegi mengundi 
hehehe 

agak agak sape yang menang???
BARISAN NASIONAL,PAS,PKR or DAP????
walaweiiiiii 
hahahahaahha
for me aku sokong BARISAN NASIONAL 
okay selamanye barisan nasional
and my family too

hope barisan nasional menang 
hope hope hope...

hahahahaha

SAYA PENYOKONG BARISAN NASIONAL 
<3

Let Him Go


hurmmmm haii,
okay rasenye dah berape hari tak update blogkan ?
nampak macam dah bersarang n berhabuk
so hari nie tergerak pulak hati nie nak update blog 
and nak kemas kemas sikit 
hehehehe

hurmmm entry hari nie agak sedih la
tapi aku cube buat supaya tak sedih 
hehehe

LET HIM GO.
who?? 
hurmmm siapa lagi kalau bukan AMIR RIDHWAN 
hurmmm okay kite dah jumpe kereta 
so now kite nak start pulak huhuhuuu
hurmmm mybe dah tibe masenye aku biarkan dia pergi dari hidup aku 
hurmm sampai bilekan nak mengharap cinta yang tak ada kesudahan 
hurmmm tapi kan boleh ke aku hadapi ekkk? 
aku buntu sangat 
hurmmm tak tahu 
tertanya tanya 
sama ada aku boleh lakukan or tak?
hahaha hurmmmm
arghhhh 
ikot perasaan!!!
jangan jadi bodoh la mira!

kali ni sumpah aku cakap mmg susah 
susah nak lupakan 
entah la aku dah cube tapi tak boleh,aku balik yang sakit 
banyk kenangan 
bile aku nak lupekan,kenangan datang,datang dan datang
hurmm dah aku singkirkan kenangan tu tatap datang 

hati ni macam dah terkunci name AMIR RIDHWAN
buang macam mane pun,benci macam mane pun
campak macam mane pun dia tetap ada.

beribu kali pujuk hati ni pun tetap same 
kenape aku jmpe kau amir?
kenape aku jumpe kau kalau ni akhirnye 
hurmmm 
kadang kadang rase bodoh sangat 
iye la aku kat sini asik fikir pasal dia and dia kat sane 
happy.
happy dengan kehidupan dia 
asal kau tak faham hati aku ekkk
kenape!!!!
Ya Allah berikan  lah aku kekuatan ya allah 
untuk semua nie 
kalau betul dia bukan untuk aku hapuskanlah perasaan 
sayang aku pada dia ya allah
hurmmmmmmm