~ Mohd Hanif Bin Md Yatim ~

Image result for assalamualaikum animated


For My Future Man........

      

Mohd Hanif Bin Md Yatim
 Since you became a part of my life, first my dream to be a special girl in your heart,
tanpa ada perempuan lain yang boleh rampas awak dari saya hehe.
Second, nak jadi sebahagian dari hidup awak. Be a good fiancee, be a good wife and be a good mom to your child.
Although I know im not a right girl for do that.

Now counting day and month.
Hope segalanya dipermudahkan
Hope awak yang terakhir untuk saya


Image result for love




          

Welcome October

Image result for wednesday

Happy OCTOBER

Okay now october in calander
That means tak lama lagi untuk jadi tunang hanif.

Image result for happy girl day

But still counting month lagi..
To be hanif fiancee is my dream and to be hanif wife is my future.
Sape yang xde perasaan macam tu kan, bile dulu kite sering kecewa.
Im happy sebab dia sudi terima aku, buruk aku, perangai aku and boleh saba dengan aku.
Seriously aku hargai.
Aku harap dia takan kecewakan aku..

Image result for sad girl




Doakan ye, semoga kami kekal ke jannah.


To Be Hanif Fiancee 1

Image result for Monday

Done!
Half dari godies dah settle



Yassin and towel kecik haaa dah siap.
Bile dah siap dua barang ni
untuk seterusnye ringan sikit la, xde la kocoh kocoh sgt nanti. 
Baju tunang settle, mini pelamin pun settle.
So excited
hahahahahahaha 
sape x excited kan!! 
nak jadi sebahagian hidup orang tersayang
This is my dream
Since first time kenal, impian aku nak dia jadi yang terakhir sampai bile bile.
yang boleh jaga aku dunia dan akhirat. Sama sama susah dan senang.
Mintak Allah permudahkan 
Aminnnnnnnn


So hantaran bulan 11 nanti baru beli barang.


Image result for Be mine




Preparationnnnnn

Image result for thursday

Okay

Now family aku dah excited, diorang cakap lagi 2 bulan. Pejam celik pejam pelik dah majlis..
so hari ni disebabkan semua cuti dan so diorang ajak pegi beli barang untuk majlis hahahaa
xde la semua just beg nak isi godies and tuala kecik ( handkerchief )
More excited ofecos kakak kakak aku, sbb tadi diorang pi beli kain untuk majlis nanti. Kain nak buat dress untuk semua girls dalam family.
Sangat excited dari aku.
Tapi aku lagi excited sbnarnye
hahahaha


see
kakak aku sedang bekerja keras
Hurmm
Aku hope berjalan lancar.
dan 
sebenarnye aku takut.
.................................................................................................

TUNANGAN HANIF TO BE 

Image result for happy quotes

Salam Aidiladha And Salam Kesedihan

Image result for assalamualaikum

Yuhuuuuuu
Okay selamat menyambut hari raya aidiladha
And 
Selamat datang untuk kesayangan baru aku CICI
(kucing)
Nanti kalau rajin aku upload gmba yup..
...........................................................................................................

Sebenarnye aku sedih

Image result for sedih
Macam tu la aku sedih

Entah la, terlalu banyak benda yang aku fikir.
majlis aku.
Makin dekat makin takut, bukan takut dengan keputusan tapi takut dengan perasaan kot 
(Faham tak???)
Takut anep tak boleh terima aku.
Aku takut anep terpaksa terima aku.
Macam mane dgn family dia. 
Aku takut 

Nak nak sejak dua menjak ni, aku dgn anep x berape okay. Gaduh je, ada je yang tak kne ada je salah.  Tapi aku yang mule dulu.

Bile tengok barang yang tunang yang dah siap, aku jadi sedih. Aku sedih sebab ada jugak orang sudi terima aku, aku ni banyak kekurangan dan bukan yang terbaik pun. Kedua aku sedih, aku takut impian aku dgn anep musnah hurmmm 
Dugaan ke???

Ape pun aku doa yang terbaik
Insya Allah


Counting The Month

Image result for Morning

Lama tak update CIK KIDAL, Now CIK KIDAL dah berwajah baru. Loook like girl and sweet hahaha tq SHEDAUCU sebab buatkan blog ni nmpk comel sikit hahaha.

Senyap berbulan lepas tu muncul and senyap balik and muncul and bla bla bla bla.
Free je sbnarnye, tapi malas. Malas nak berfikir, malas nak menaip and malas malas. 
Tak tahu la lepas ni senyap or sebaliknye.

Berbalik pada tajuk entry 
COUNTING THE MONTH

Image result for COUNTING
Counting nak jadi tunangan HANIF YATIM
hahaha
okay infact, ada beberape bulan je tinggal and ada beberape barang dah siap
 (Terlalu cepat yup)
Hurmm mybe, tapi aku prepare sikit sikit sbb xde la terase sgt bile nak majlis nanti. 
Im not rich
Yang semua nak beli last minute.
40% dah siap
and hope berjalan dgn lancar.
Aminnn

TAPI
 dia dah ready ke ekk?
betul betul dia boleh terima aku ke??
Sbb aku ni bukan yang terbaik pun
i had a lot kekurangan

Ape pun doakan yang terbaik ye awak semua.

Aminnnnnn

Image result for love heart



~ RINDU ~


Image result for hola spanish

Hurmmm okay hari ni nak update entry pasal rindu
tak nak taip, nak post gamba je haha



Hahahaha ni time kat melaka,



Okay ni pulak kat melaka jgk.
Sweet memories jgk time ni,
Hurmmm



Tuhan memberikan rasa cinta dalam diriku, dan aku memberikannya padamu. Tolong jangan diberikan lagi pada orang lain.


There are only two times that I want to be with you – Now and Forever.




I love you, not only for what you are, but for what I am when I am with you.


God will only give you as much as you can handle because he knows how strong you are even if you don't



Sometimes, it's hard to find words to tell you how much you mean to me. A lot of times, I don't say anything at all. But I hope someday, you'll understand, having you is what I live for.
......................................................................

Image result for rindu

Hurmmmm
Bile gaduh, benda yang paling aku suke buat ialahhhhhh
Jeng jeng jeng
Hahaha
Aku suke tengok gamba, gamba aku dengan dia.
Bile tengok pic kiterong, hati yang marah, terus bertukar jadi sejuk macam ais.
Hahahahahahahahahhahaha
Kadang boleh sampai menangis tau, sebab sedih.
Hurmmmmm
Kenape bile jauh asik gaduh je. Ada je yang tak kne. Itu salah ini salah hurmmm.
Bile gaduh, aku akan ingt balik setiap kali jumpe dia.
Bile dia ada kat sisi aku.
Syg nak abg balik.
Syg rindu abg.

Image result for menangis

~ F.I.R.S.T S.T.E.P G.R.A.D.U.A.T ~

Image result for assalamualaikum animated

Okay selama 3 tahun bertungkus lumas and finally



Tamat sudah 
Im finally graduat and now waiting untuk konvo bulan 8
Auch auch auchhhh
Tahu tak berape terseksanya aku study, berape terseksanya hidup aku masa study hurmm kalau ingtkan balik serious aku sedih.
Tapi 
Tu la kenangan aku sampai bila bile.

Okay okay fine
(Jangan sedih mira!!!)
Jadi girl yang paling comel sekarang okay
Aku nak lupekan kisah hidup aku yang dulu
Aku nak lupakan orang yang banyak kecewakan aku
And now
Im a new 
NUR AMIRA BINTI MOHD DAROOS
Aku nak lupakan segala galanya
Fullstop.

So
Aku happy sebab aku dah abis belajar
Tak payah fikir class pagi ke malam ke, tak payah fikir exam, tak payah fikir study tgah malam sbb nak exam, tak payah fikir assingment dan tak payah fikir setiap saat jumpe lecturer mintak nota
Yeahhhhhhhhhhhhhhhhhhh

Hahahahahahahaha
Move on kearah yang lebih membahagiakan aku
YES
I can do it
Forget all, all and all
TQVM




~ BAHAGIA ~

Haaa macam biasa 

Image result for assalamualaikum

Hurmm nak mula kata kata macam mane ekkk?
hahahahaha

Image result for sedih

Back to my entry!!!
B.A.H.A.G.I.A
Seriously cakap, bile aku on fb. Most of my friends dah kawin, tunang and happy dengan orang tersayang.
Hurmm patutnye aku tak boleh jealous pun sebab dah mmg bahagian diorang rite, tapi hati aku tetap tersentuh + sedih.
Entah la, aku tak tahu kenape aku ada perasaan macam tu hurmmm
I ask my self
Oneday aku dapat rase tak macam tu?
Tinggalkan semua kesedihan yang aku rase and mulakan hidup dengan kebahagian denga orang tersayang (HANIF)
Macam orang lain yang bahagia.

Image result for the word smile

Doa aku anep will be mine.
Jadi sebahagian dalam hidup aku yang hahahaha
Hurmmmm 
To be my fiance
To be my husband
To be mine forever and ever until my lastbreath
Tapi dia sudi tak hahaha iye la aku selalu buat hal.
Macam aku cakap dalam entry hari tu, a lot of mistake

Image result for animasi orang sedih


Apa yang aku nak dia tahu
Aku cintakan dia
Aku terima dia seadanya, walaupun dia seorang yang hurmm (Senyum)
And
Aku xde lelaki lain selain dia
Sekian

Image result for bye bye






~ Life Must Go On ~

Image result for amira
Walaupun kadang kadang aku terpaksa pendam apa yang aku rase....

Terpaksa senyum walapun aku terluka....

Image result for life must go on

Now!
I learn to be strong girl

Tapi
It hard to me actually.
when everthing i do is wrong,
Hurmm KISAH KITA sebenarnya xde yang happy life.
Everything sad
.........

Image result for senyum

Sikit demi sikit hilang.
Ke aku yang tak padai sebenarnya nak handle hidup aku?
Hurmmm

Hurm nak nak dalam percintaan.
Hurmm aku selalu buat silap, aku buat silap dengan hanif
Yeahhh
Hurmm aku tak faham dia.
Kadang aku fikir sampai bile nak macam ni.?
Aku buat hidup dia tak happy dgn aku sbnarnya.
Tapi
Aku dah cuba jadi yang terbaik untuk dia, tapi aku x nampak baik aku untuk dia.
Aku selalu buat dia marah
Aku selalu buat dia stress
Aku selalu menyusahkan hidup dia
Adakah aku pilihan yang betul untuk dia?

................................................................................

Image result for sedih


~ Perasaan ~

Hurmm habiskan masa dengan youtube, coc, facebook, novel, and blog.
Hurmm phone dah senyap dah tak macam dulu, ada waktu je akan busy, tu pun kalau dia free.
Hurmm everything change now.
Hurmm tak tahu la, kalau perasaan sayang pun berubah.
Hurmm macam mane kalau berubah?
Hurmm aku mntk semua tu dijauhkan.
Hurmm kadang rase macam makin jauh.




Positive Amira!
Hurmmm dia sayang kau sorang jela, dia xde perempuan lain pun, dia ada kau je :-)
Tu yang aku harapkan.......... :(

Selamat Malam

~ Batuk Kering ~

Okay tak sihat!!
Dapat batuk kering! Serious cakap, sgat la sakit bile batuk. 
dah 1 weeks batuk kering, macam macam ubat dah makan, tapi still tak baik baik hurmm.
Morning tadi batuk, lepas tu keluar kahak and kahak tu berdarah. Something problem???
Hurmmm ke dah tak lama hahahahaa 
Seminggu ni mmg tak cukup tido, sbb always terjaga. And bile terjaga batuk yang teramat sgt. 
kalau boleh nak pecah kerongkong ni, sangat seksa.

Doakan cepat sembuh okay :-)


~ Brittttt ~

In facts, berbulan bulan tak on blog and secara benarnya aku lupe pada GADIS KIDAL oomygucci!
hahahahaha kelakar la!

Hahahaa senyum sorang sorang taip entry! (gile)
hurmmm rasenye nak eptif balik, nak jadi blogger balik walaupun nak famous amos!
kongsi story wawwwwww

Need a new life, yg lagi baik dari yang sebelum belum ni. Try tak nak sedih pedih lagi macam tahun tahun yg dulu hahahaha ( boleh ke).
Tak nak tukar background or what, nak still blog macam ni, header yg syok sendiri and my peveret colour PURPLE!

Haih kesian dapat tuan macam ni sbnarnya!!! asik ada dan asik tak ada! like biskut yumyumyum
Now 2015!!!


Terlalu banyak matlamat tahun ni!! 

1) Nak konvo
2) Nak jadi tunang Anep (boleh) 
3) Nak keje tetap
4) Nak jadi gadis yang matured
 dan banyak lagi