~ Rindu ~

Okay dengan jujur dan ikhlasnya, aku rindu buah hati aku hehehehe.
Rindu hanif.
Yess 
Aku rindu dia, hurmmmm waiting dia balik and dating hahahahaha 
Hurmmmm tapi bile ye??? 

Syg Rindu Abg!! 
Hurmmmmmmm
Buah Hati Selamanya..........


Sayang Selamanya ;P

~ Congratulations ~



Congratulations
Yes
Congratulations to my cousin
Haihhhhh finally semua cousin yg seangkatan dengan aku bertunang
sedihhhhh


Bulan 4 hari tu cousin aku yg kat jb bertunang, umo 23 tahun and bulan 11 ni kawin.
And
Sabtu ni, cousin aku yan kat kl pulak tunang, umo 22 tahun.
So tak kelakar and sedih, lepas ni xde geng dah waaaaaa
Pape pun SELAMAT BERTUNANG ILA :'(

~ Kawin itu mudah kalau kita mudahkan! ~

 Kisah benar Gadis dinikahi Teman Lelaki secara spontan!

Kawin itu mudah kalau kita mudahkan!

1/3/2014 tarikh sepatutnya aku bertunang dengan suami aku, 
tapi lepas sesi sarung cincin dari mak mertua, ayah aku panggil suami aku dtg dekat dia, depan tetamu semua dia tanya 


"mu nak nikah tak harini?"

suami aku dengan terkejut terus angguk, sapa taknak kan?? haha.

ayah aku pun panggil seorang ustaz yang kebetulan sepupu suami aku ,

dia tanya "ustaz apa hukum saya bagi anak saya kawin hari ni, saya dah ada 3 saksi dan saya wali dia?"

ustaz tu cuma jawap " boleh, memang sah, tapi x pernah orang buat"

ayah aku jawap "orang tak buat biar saya buat"

dan paling best family mertua aku semua sokong, ALHAMDULILLAH dapat keluarga mertua yang terbuka juga,

dan kebetulan suami aku memang simpan dinar emas dalam dompet, dia keluarkan jadikan mas kawin, 
dan ayah aku la yg jd tok kadi, dialah yang bagi khutbah nikah, dialah yang akadkan nikah aku

mudah tak nak halalkan hubungan? mudah sangat kalau kita mudahkan.

inilah kisah bertunang sesaat

ayah aku nikahkan pun cuma nak bagi aku dating secara halal, sebab dia tahu anak dia ni tak baik mana, takut seludup keluar dating berdua, 

Ya! ada yang cakap dan hina kata ayah aku gelojoh, 
ada jugak yang RESPECT dengan tindakan gelojoh ayah aku,

10/5/2014 alhamdulillah,aku dah selamat nikah mengikut cara rasmi di malaysia, 
memang tak perlu pun rasmi tu,tapi dah kita hidup dalam negara macam ni, kita ikutlah,

sempoi tak baju nikah aku pertama aku?, suami aku dengan kemeja, aku dengan kurung moden jeee

inilah kisah yang aku akan simpan untuk cerita dekat anak-anak dan cucu cicit kalau umur panjang, 
kisah tak berapa menarik tapi sedikit RARE lah kot,

insyaALLAH, cerita ni bukan untuk riak atau bangga, tapi untuk mengubah minda kita yang dijajah, nak kawin susah, susah susah, jadi berzina itu jadi mudah!




Hurmmmmmmmm 
Beruntung dia
:)

~ Hanif Dah Lain ~



Sejak 2 3 menjak and kesimpulanya hanif dah lain.
Hurmmm aku pun tak tahu sebenarnya kenapa. Boleh cakap sejak hanif pegi KUANTAN.
Haaaa yess, sejak pegi kuantan berubah. Serious cakap ni sangat sedih.! 
Okay katanya busy.
Haa okay i understand keje tapiiiiiiii
Hurmmmm tapi macam pelik sbb dia tak nak layan aku haaaa
Macam ada orang lain jek,
Tidakkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk
Owhh nooooo 
Tapi hanif dah lain.!
Tetap nak cakap hanif dah lain ,walaupun hanif cakap dia tak lain.
*NAGIS*

Bile macam ni, kepala otak ni mula la fikir bukan bukan arghhhhhh
Fikir curang
Fikir ada orng lain
Fikir dah tak sayang
Fikir dan terus fikir 
Penat sebanarnya tau!! 
Tapi



~ Kolalalala ~

Haihhhh detik semakin hampir, bile dah mula rapat,  pepisahan pulak bertandang. Setiap hari ukir kenangan.
Setiap hari ukir tawa. Ouchhhhh sedih nak tinggalkan kokominda and semua orang, seriously sedih. Tapi tu la kan bile dah mula rapat, bile dah satu kepala, bile masing masing same tak betol, nak tinggalkan pulak, nak berpisah pulak. Adat la tu PERPISAHAN. 2 bulan setengah banyak kenangan dan terlalu banyak kenangan. Daripada tak suke jadi suke hahahahahaha. Memori




Kak Nabila + Kak Suhaila

SS IPRO Geng

With Kak Nabila Comel

With My Fav Sister

Kak Anis 

Peace For Ever

Dari Segala galanya

Fieyza Si Comel


3 Sweety Ladies

Jeles orang sebelah tu cantik!


Minah Hantu Selfie









~ Kaki Selfie ~


Hari ni xnak berceloteh panjang panjang, tak nak perah otak yang semakin kecut, tak nak sad story, tak nak dan tak nak. Hari ni nak update gamba yang tah ape apa, gamba yang senget bengget and whatever. 

"Geng Koko Minda Yang Awesome"
Berselfie sambil tunggu students UITM SEGAMAT abis taklimat.


~ Sweety  Bunny Kaki Selfie ~

"Lets me intro The Kaki Selfie Girls"
Pipah, Kak Anis, Kak Aimi, Kak Nabila, Ina, Kak Bella
Fiza and Adah.

Same posisi tapi ad peace "Kolala"

Ouchhh cak, kami cute girls!

Kalau perasan, dari atas tadi gamba ipah mesti kat depan.
Aku rase macam meluat pulak tgok dia sentiasa didepan
sbb haa sbb muke dia nampak jelas dari kami.

Holla, Ini Kak Anis si Kecil Molek +  Cantik.
Okay agak jeles sikit dengan dia sbnarnya!!!!

Ehemmmm,
The one yang putih, comel and baik!
Kak Nabila oolalalala. Kak Nabila
Sepet yang tak nampak mata bile senyum.
Gosh see jerawat!

Hye! Kami kaki selfie yang tegar!
Muka kami harus ada dalam setiap
gambar. Tapi gedik sebelah aku tu
sbnarnya lagi teruk
dari aku bila berselfie.
Kak Bella Hantu selfie.

Ouchhh Ouchhh
syok sendiri dan ajet comel.


See, ipah lagi didepan, menyampah!! Nak jadi hot la tu ddk
depan sambil buat "duckface"








Kalau perasan kedudukan yang sama, nampak tak punggung
masing masing berat nak bangun, lagi lagi yang depan tu!


Macam aku dengan ipah ni tak boleh berjauhan je, mane ad dia, disitu ada aku
hahahahaha sweet together.


Peace! Saya comel hahaahahahaha By PIPAH

No space for me, pasal nak berselfie aku sanggup menyangkong demi
mencantik dan menyerikan gambar. "Harkk tuihhhh"


Cantik gigi mereka bila senyum, kak anis, kak bella and kak aimi.
Colgate Model


Terlalu tinggi memaksa aku untuk berkedudukan begitu.
Menyampah

Bagi thu boyfie, Awak sy baru lepas selfie dgn
artis kokominda ni.




Amalina keluarkan duckmouth dia. 

 Aku tak faham kenapa dengan kami semua ni, pantang nampak camera, bile dah amik satu mula la
nak lagi dan lagi lagi lagi sampai lagi lagi!!! Dapat kepala sama okay la mmg fun, kepala gile bergambar kan. Masing masing sbnanrnyakan hantu, yes hantu bergambar.



~ Jalwa ~

JALWA....
And what JALWA.? ( Hurmmmmm ) Jalwa itu adalah nama seorang perempuan.
Yes, she is a girl. Bekas kekasih HANIF YATIM.
Jujur aku cakap aku tak boleh dengan dia. Hurmmm entah la, bile dgar nama dia kadang hati aku sedih, takut, tak suka dan sebagainya la, aku pun tak tahu kenape aku ada perasaan macam tu kat dia. Aku tak tahu kenape la dia muncul dalam hidup aku, dia cari aku and sebagainya la. Aku tak tahu kemunculan dia nak apa sebnarnya. Kadang aku terfikir dia muncul mybe bersebab. Yaa why not, mybe dia nak hanif balik haa kan, 2 tahun kot dia dengan hanif, tipu la xde perasaan sayang tu kan. Hurmmmm kadang aku pulak terfikir adakah aku ni PERAMPAS. Tapi hanif dengan aku, dia dah putus dengan jalwa. Haihhhhhhhhhhhh

Sejak dia muncul la kan, hidup aku ni tak tenang sbnarnya. Aku takut dia rampas hanif,  aku takut hanif suka and still sayang dia lagi and sebagainya. 
Yes, Aku takut. 
Hurmmmmmmmm aku takut........ 

"Setiap hari aku tanya ad text jalwa or tak, aku tahu mesti muak and fedup dgn soalan aku tu, tapi kadang aku terpaksa tanya walaupun aku tahu dia akan marah  aku balik, tapi boleh faham tak aku TERPAKSA tanya. Kenapa tak faham ekkk!"

Jalwa Jalwa Jalwa and Jalwa................
Hurmmm.........................................